Victor Spirescu, primul român ajuns în Marea Britanie la 1 ianuarie 2014, abia aşteaptă să se întoarcă acasă: Câştig 60.000 de lire sterline pe an, dar mă sperie fetele britanice

Victor Spirescu, primul român care a venit în Marea Britanie după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii, la 1 ianuarie 2014, afirmă că abia aşteaptă să se întoarcă în România, deşi câştigă 60.000 de lire sterline (76.000 de euro) pe an, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Victor Spirescu, primul român ajuns în Marea Britanie la 1 ianuarie2014, abia aşteaptă să se întoarcă acasă: Câştig 60.000 de lire sterline pe an, dar mă sperie fetele britanice

La un an după sosirea sa în Marea Britanie, Victor Spirescu nu numai că a câştigat destui bani, ci a şi învăţat multe despre cultura britanică, unele lucruri nefiindu-i deloc pe plac. Pentru început, el şi-a format o opinie destul de fermă despre modul în care se comportă britanicii, despre care crede că nu sunt chiar atât de civilizaţi. „Oamenii sunt atât de gălăgioşi în Marea Brianie. Merg la metrou şi aud aceste fete vorbind. Wow! Ce zgomot fac”, afirmă el, scrie dailymail.co.uk.

„Iar fetele beau atât de mult aici. Vineri noaptea, fetele sunt atât de bete, iar eu nu sunt de acord cu acest lucru. În România nu vezi aşa ceva. Mă sperie fetele britanice. Îmi este dor de cultura din România, de tradiţii”, adaugă el.

„Nu mă înţelegeţi greşit, fetele britanice sunt frumoase – au gene bune. Dar se comportă foarte diferit de fetele din România. Ele sunt egale cu bărbaţii. Nu prea ştiu ce părere să am despre acest lucru. Am nevoie de o fată care să gătească pentru mine şi să îmi spele hainele, dar deocamdată fac acest lucru singur. Cultura este o problemă”, afirmă el.

De la intenţia sa de a lucra într-o spălătorie, atunci când a ajuns în Marea Britanie, tânărul a ajuns acum să câştige în jur de 250-300 de lire sterline (320-380 de euro) pe zi instalând tubulatură de ventilaţie în clădirile din Londra, ceea ce înseamnă peste 60.000 de lire sterline pe an.

Tânărul locuieşte însă împreună cu alţi şase români într-o casă din Newbury Park, Essex, plătind o chirie de 600 de lire sterline (766 de euro) pe lună. Locuinţa lui Victor este de fapt o cameră cu un pat dublu, un dulap, o canapea şi un fotoliu. Pe pat are aşternuturi în culorile steagului Marii Britanii, iar alături se află un steag al României.

Planul lui este să economisească bani pentru a se întoarce în România, unde vrea să nu mai fie nevoit să muncească vreodată. „Am venit aici să fac bani, nu să îi cheltuiesc”, afirmă el. „Sunt bani buni aici. Câştig 250 de lire sterline pe zi, uneori 300 de lire sterline. Trimit bani acasă în România la fiecare două săptămâni”, adaugă el.

Tânărul plăteşte taxe pentru venitul său la fel ca orice britanic, este liber-profesionist şi nu a primit niciodată beneficii sociale, afirmă cotidianul britanic.

„Oamenii spun că românii vin aici să fure locuri de muncă de la englezi, dar nu este adevărat. Oricine poate găsi de muncă în Anglia dacă îşi doreşte cu adevărat. Este de muncă. Dar poate oamenii nu vor acest lucru. Dar dacă cineva vrea să stea acasă, să fie leneş, să stea pe ajutor social, este alegerea sa. Pe mine nu mă deranjează, dar eu prefer să muncesc”, explică el.

Anunțuri

About Vechiu Gelu Ionut

Nu vreau sa crit , vreau doar sa spun ceea ce este de spus

Posted on 3 Ianuarie 2015, in Romania and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ionut Vechiu

”Când îți dorești ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău.”

speranteinplic

sentimente, poezii, proza

Little Write Lies

For Readers and Writers of Flash Fiction

David Gaughran

Let's Get Digital

Bending Genre

Essays on Creative Nonfiction

The Melissaverse

I started off writing about hockey. Lately I seem to be writing about mental illness. Who knows what I'll write about tomorrow?

The Human Rights Warrior

"There is some good in this world...and it's worth fighting for." ~ J.R.R. Tolkien

Picnic at the Cathedral

Cultural travel on a budget

iwantedwings

A Geeky Feminist's Musings On Pop Culture

The Squeaky Robot

A Meddling Robot in a Human's World

Am cu ce

Eu am zis: "Dumnezei sunteţi şi toţi fii ai Celui Preaînalt". Dar voi ca nişte oameni muriţi şi ca unul din căpetenii cădeţi (Psalmul 81, 6-7)

mihai vasilescu blog

Viaţa-i mult prea serioasă ca să n-o luăm în râs!

THE BLAZING TRAIL

Like Strums of Hope...

Betty's Kitchen

Mancaruri fel de fel: retete culinare testate, pozate si recomandate

Doron Art

A journey into my world of Painting

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

%d blogeri au apreciat asta: